Om scoutkåren

Södermalms Scoutkår har ca 110 medlemmar och verksamheten utgår ifrån vår lokal på Högalidsgatan 33, ett stenkast ifrån Långholmen och nära till kommunikationer till både naturen och stan.

I scoutkåren finns det olika avdelningar som är uppdelade efter scouternas åldrar. Se rubrikerna till vänster för information om respektive avdelning.

Varje avdelning är uppdelad i patruller (små grupper). En patrull består av  fem till åtta medlemmar. I patrullen får scouterna träna gemensamt ansvar och ledarskap genom att leda andra som är yngre eller lika gamla. Varje avdelning träffas en kväll i veckan. Dessutom gör vi ett par helgövernattningar per termin och på sommaren brukar vi åka på ett längre scoutläger.

Kåren är en ideell förening och leds av en vald styrelse. I styrelsen sitter både aktiva scoutledare och scoutföräldrar.

Förutom vår lokal på Södermalm har vi ett par stugor vid Lycksjön i Tyresta där vi har övernattningar, både på vintern och sommaren.