Medlemsskap

Portal sommarläger

I medlemsavgiften ingår det mesta av den verksamhet vi genomför men när vi har utfärder och läger tillkommer oftast en extra avgift. Den som betalar sin medlemsavgift blir också medlem i Scouterna i Sverige och i en av världsscoutorganisationerna, WOSM för pojkar och WAGGGS för flickor.
Medlemsavgift

Medlemsavgiften i Södermalms scoutkår är 550 kr per termin. För aktiva funktionärer, assisterande ledare och ledare är medlemsavgiften 400 kr per termin. För ledare som har genomgått Scouternas ledarutbildning är medlemsavgiften 300 kr per termin.

Försäkringar
När du är på Scouterna är du alltid försäkrad genom ditt medlemskap. Läs mer om Svenska Scoutförbundets försäkringar.

Tidningar
Scouterna har två medlemstidningar, en webbtidning för äldre scouter och en papperstidning för yngre scouter som kommer hem i din brevlåda.

Scoutnytt är en webbtidningen för scouter över 13 år och ledare. Scoutnytt är en del av webbplatsen Scoutservice.

Scouten är en papperstidning för alla svenska scouter under 13 år kommer ut med 4 nummer per år. I första hand vänder den sig till yngre scouter, men även scoutledare och föräldrar får lov att läsa Scouten!