Sydvästerna

Sydvästerna är sjöscoutgruppen för dig som går i 4:an och 5:an.

Vi håller till i Heleneborgs båtklubbs klubbhus på Långholmen. Klubbhuset ligger ”mellan broarna”, bredvid det som är husvagnscamping på sommaren.

Sjöscouterna samarbetar med Heleneborgs Båtklubb (HBK) och Ungdomarnas Båtbygge (UBB).

Om du vet att du fått plats

• Läs alltid på Viktig information här till vänster, där finns all officiell information.
  • Gå med i Facebookgruppen Sjöscouterna Södermalm. Där hittar du kul tips, bilder och diskussioner.

Vad gör Sydvästerna?

Programmet beror på årstiden och vi har fem säsonger.

arsprogram

Förklaringar:

• Laga och fixa med UBB handlar om att fixa saker för båtarna med hjälp av duktiga ungdomar på Ungdomarnas Båtbygge. Kanske renoverar vi en durk eller bygger en modell-båt.
  • Söndagsseglingar och kvällsseglingar är ledarledda seglingstillfällen.
  • Skepparseglingar gäller äldre, gula skeppare som själva lånar båtar och seglar med andra Södermalmssjöscouter.