Liv@2015

Södermalms scouter på sommarläger på västkusten

Nu är kåren hemma från årets sommarläger – Liv@2015 på Lysestrand strax utanför Lysekil. Stort tack till alla scouter, föräldrar och ledare som gjorde lägerlivet så roligt, lätt och NAAJS! i största allmänhet. Och tack till Sanna Lindberg som tagit bilderna.

TV programmet sommarlov var där och filmade en dag – det programmet hittar ni här.

Sista kvällen på lägret satt spårarscouterna en stund och bara lyssnade. Först hörde vi svinto-jazzandet och grönsakshackandet från de äldre scouterna som skurade kastruller och förberedde maten till resan hem. Vi kunde också höra hur ledarna planerande för hur allt skulle packas och transporteras. Men bakom de urskiljbara ljuden kunde vi höra flera lager av lägersorl: Vi hörde de som fortfarande var på väg hem från kvällens show, och gick och nynnade på den upphottade versionen av ”fram med lägerbålshumöret”, skratten från de som var på väg ner för ett kvällsdopp i havet, yxhugg från den sista veden som höggs för att koka diskvatten, knirkandet från rivandet av alla de imponerande kök, bord, gungor, solskydd… som byggts och används under veckan. Olika typer av musik från olika lägerbyar, basen från discot för de äldsta scouterna som vi somnat till varje natt, musiken från lägerkyrkan som samlade den stora andel kristna scouter som var med på lägret. Nu när solen började gå ner hördes en och annan mygga surra, men den största delen av sorlet är prat, rop och skratt från 4000 scouter som delat en veckas lägerliv. Och när månen går upp över oss är den så stor och så ljusgul att vi nästan hör den också.