LAB14 – Uppdrag framtiden

Sista hjälp från förälder – Batteri!

Det sista vi behöver hjälp med är Batteriet. Läs på Resor, uppdrag mm

Resetider

Resetider hittar du på sidan Resor, uppdrag mm

Telefonkontakt

Behöver du akut komma i kontakt med lägret så nås lägerchefen på telefon 0704531761. Det går också bra att kontakta din scouts ledare som är med på lägret.

Post till din scout

SMS i all ära, men inget är så uppskattat som en hälsning med posten.

Adressatens namn
Södermalms Scouter
Scouternas ö Vindalsö
Idholmens Brygga
130 44 Harö

Efteranmälan till lägret

Alla som vill sova på Vindalsö måste fylla i anmälan, även om vissa uppgifter inte längre är aktuella. Dagbesökare är välkomna ändå.

1. Fyll i din rese- och hälsoinformation. Länken hittar du på sidan Resor, uppdrag mm
  2. Betala avgiften till konto som står här: Resor, uppdrag mm

Läs om resor, avgifter, hälsokort och allt annat praktiskt på sidan Resor, uppdrag mm

Packlista, nyheter inlagda 16/7

Hittar du i menyn till vänster eller genom att klicka här

Föräldramöte och planeringsmöte 12 juni

12 juni kl. 18.00-21.00 i scoutlokalen

Inleder med 30 min information och frågestund om lägret.
Därefter följer genomgång av förberedelser, från material till program. Stanna då också så får du en unik inblick i allt som kommer att hända under lägret och kanske kan bidra med bra idéer.

På föräldramötet anges bl.a. tider för resor.

Lägerperioder:

• Spindlar och spöken 22-26 juli
  • Svear, Skogsfåglar, Svartfötter 19-26/7
  • Sjöfåglar som seglar till och/eller från Långholmen lägger till tre dagar segling i varje riktning. Segling ut: 16-18/7, segling hem 27-29/7

Du är testpilot med uppdrag att rädda framtiden. Medan världens politiker står handlingsförlamade flyttar världens och Sveriges framtid till Vindalsö. Med scouternas uppfinningsförmåga, vetenskap, teknik och cisal-garn ska vi undersöka framtidens frågor på riktigt samtidigt som vi lagar den godaste maten och sover under stjärnorna på obebodda stränder.

vindalso aeral

Vindalsö är en scoutö i yttersta skärgården. Lägerplatsen ligger i en skyddad vik med bad, kanoter och segelbåtar. På andra sidan skogen slår östersjöns vågor mot kala klippor. Det är platsen för sommarens äventyr. Lägereldar vid havet och fest på stranden.

Frågorna just nu är många:

• Hur skaffar vi färskvatten på en liten ö?
  • Kan vi ladda mobiltelefonerna med ström vi gör själva?
  • Hur gör vi en egen algblomning?
  • Hur transporterar vi oss till lägret med minst miljöpåverkan?
  • Kan en veckas sopberg transporteras hem i var sin liten påse?
  • Kan scouter segla från Södermalm till Vindalsö?
  • Hur kan du spela roll?

Vissa frågor får svar under våren – andra löser vi på plats.

Här kan du direkt anmäla att du vill med. Det är bara en intresseanmälan så du behöver inte veta säkert att du kan just nu.

Besökare och syskon

Alla som är på ön någon gång ska fylla i en anmälan. Som förälder markerar du dig som ”Funktionär” i anmälan.

Exakta tider och dagar kommer vi att återkomma till i samband med hälsokort och betalningsinformation.

Föräldrar som är med förväntas hjälpa till i förberedelser, kök eller program. Det blir roligast så, när vi jobbar ihop under lägret. Vi kommer inte att ha något förberett program för yngre syskon och de kan inte räkna med att delta i storasyskonens program. Vi välkomnar om en förälder vill arrangera något för de yngsta på plats. Tidigare läger har ibland en förälder samlat ihop småsyskon till en ”Snigelpatrull” och gjort kul saker tillsammans.

Lägeravgift och betalning

Lägeravgiften är inte fastställd och beror delvis på hur många som kommer med. Klart är att avgifterna inte kommer att överstiga:

• Spöken och Spindlar: 1000kr
  • Övriga deltagare hela lägret: 1500kr
  • Dygnsavgift gäst/syskon/förälder: 250kr

Vi vill passa på att påminna om att för scouterna är det viktigt att alla som vill kan följa med. Om din familj skulle tveka att delta pga lägeravgiften så ska du veta att ni kan få reducerad avgift efter att ha pratat med en ledare, lägerchefen Mårten Lindskog eller ordförande Robert Grönvall.

Kontakta Mårten tel.0704531761 eller email morten.lindskog(a)gmail.com för att hjälpa till att skapa världens skärgårdsläger. Ingen insats är för liten!

Vi ses på Vindalsö.