Fler kökshjältar behövs!

Dra mig baklänges! Nu är det dags för en av årets absoluta höjdpunkter! Kökschef Herman har mig och Anna L (mamma till två scouter) i sitt team hittills och vi behöver bli fler! Vi utlovar som alltid hårt och utvecklande Läs mer »

Anmälan scouterna höstdag

Följ med scouterna och nyanlända södermalmare på härlig höstutflykt. Den 6 oktober träffas vi kl 9.15 vid Slussens tunnelbana (där uppe, precis innanför spärrarna) och åker ut till Kanaanbadet för att prova att orientera, titta på naturen och ha det bra tillsammans. Läs mer »

Kom på midsommarfest 17 juni på Söder

    Vi avslutar scoutåret med midsommarfirande med alla scouter tillsammans med deras släktingar och vänner. Söndag 17 juni kl. 14-17 träffas vid i Bergsgruvan (lekparken vid Rosenludsgatan) Scouterna bjuder på fika. Ta gärna med blommor för att binda kransar. Läs mer »

Häng med en dag ut i Tyrestaskogen!

 Ta med familjen, kusiner, grannar och vänner och ha en härlig dag i skogen. Scouterna bjuder på mat, lekar och naturupplevelser. Ni som är med på fredagen kommer tillbaka till Gullmarsplan senast klockan 5. (Under fredagen bjuder scouterna tillsammans med Läs mer »

29 april: dags för Mer Scouting för fler igen

  Den 29 april bjuder scouterna på pick-nick i Fatbursparken – dit vi även bjuder in våra nyanlända vänner från Vintertullen. Detta är ett ju också ett ypperligt tillfälle att visa upp oss och göra lite reklam för vår verksamhet. Läs mer »

17-18/3: Sydväster & Svear i Jakten på den försvunna skatten

Det är dags för hajk för Södermalms Sydväster och Svear! Jakten på den försvunna skatten kommer att ske i scoutstugan Västerbytorp, Rosersberg. Samling lördag 17/3 kl 08:30 på Södra station ingång Rosenlundsgatan. Packa i ryggsäck – vi skall vandra i Läs mer »

Övernattning på Bygget för Spöken och Spindlar

Vi träffas på Gullmarsplan däruppe vid bussterminalen på lördag kl 9.15. Åter samma plats 14.45 på söndag. Vi kommer att åka till vår stuga i Tyrestaskogen, med ca en timmes promenad från busshållplatsen, så packa allt i ryggsäck. I stugan Läs mer »

Sista dagen att skicka in motion inför årsmötet: söndagen 4 februari

Obs: Motioner till Södermalms scoutkårs årsmöte skall vara inskickade till styrelsen senast sön 4 februari.   Här finns filer till årsmötet.

Kom med på ”mer scouting för fler” den 12 november

Hej alla glada scouter, familjemedlemmar och vänner!   Den 12 november välkomnar vi alla våra scouter, deras familjer och vänner och våra vänner i vintertullen till en eftermiddag på Långholmen. Vi leker fantastiska lekar, minglar och avslutar med ett fett Läs mer »

Scouternas höstdag – tillsammans med nyanlända till Sverige

7 oktober välkomnar vi alla våra scouter med familjer och vänner till scouternas höstdag. Vi bjuder även in våra nyanlända vänner i Vintertullen. Det kommer att finnas orienteringsbanor, naturspår och livlinekastning att pröva på och Södermalms scouter bjuder på lunch. Läs mer »