29 april: dags för Mer Scouting för fler igen

  Den 29 april bjuder scouterna på pick-nick i Fatbursparken – dit vi även bjuder in våra nyanlända vänner från Vintertullen. Detta är ett ju också ett ypperligt tillfälle att visa upp oss och göra lite reklam för vår verksamhet. Läs mer »

17-18/3: Sydväster & Svear i Jakten på den försvunna skatten

Det är dags för hajk för Södermalms Sydväster och Svear! Jakten på den försvunna skatten kommer att ske i scoutstugan Västerbytorp, Rosersberg. Samling lördag 17/3 kl 08:30 på Södra station ingång Rosenlundsgatan. Packa i ryggsäck – vi skall vandra i Läs mer »

Övernattning på Bygget för Spöken och Spindlar

Vi träffas på Gullmarsplan däruppe vid bussterminalen på lördag kl 9.15. Åter samma plats 14.45 på söndag. Vi kommer att åka till vår stuga i Tyrestaskogen, med ca en timmes promenad från busshållplatsen, så packa allt i ryggsäck. I stugan Läs mer »

Sista dagen att skicka in motion inför årsmötet: söndagen 4 februari

Obs: Motioner till Södermalms scoutkårs årsmöte skall vara inskickade till styrelsen senast sön 4 februari.   Här finns filer till årsmötet.

Kom med på ”mer scouting för fler” den 12 november

Hej alla glada scouter, familjemedlemmar och vänner!   Den 12 november välkomnar vi alla våra scouter, deras familjer och vänner och våra vänner i vintertullen till en eftermiddag på Långholmen. Vi leker fantastiska lekar, minglar och avslutar med ett fett Läs mer »

Scouternas höstdag – tillsammans med nyanlända till Sverige

7 oktober välkomnar vi alla våra scouter med familjer och vänner till scouternas höstdag. Vi bjuder även in våra nyanlända vänner i Vintertullen. Det kommer att finnas orienteringsbanor, naturspår och livlinekastning att pröva på och Södermalms scouter bjuder på lunch. Läs mer »

Hösten 2107 är igång

Höstterminen är igång och då finns det en hel del frågor och funderingar. Information om de olika avdelningarna Information för de olika avdelningarna finns här: Information om Spöket Information om Spindeln Information om Svearna Information om Sydvästerna På dessa sidor Läs mer »

Två platser kvar till lägret Jamboree17!

Vi är 53 scouter från vår kår som åker på lägret. Vi har ytterligare två platser kvar. Hör av er till sodermalmsstyrelse@googlegroups.com om ni eller någon ni vet är intresserad! För er andra är det dags att betala lägeravgiften. Om Läs mer »

Vårskriket 2017 – 27-28 maj!

Äntligen… …är det dags att sparka igång våren med mycket musik och dans! Häng med oss så får du en helg som du knappast kommer att glömma. Med mycket skratt och tuffa övningar! Hoppas vi ses där! Anmäl dig här Läs mer »

Årsmöte: 5 februari 2017

Södermalms scoutkår har årsmöte söndagen den 5 februari 2017. Tid: kl 10 – 14 Plats: Scouternas rikskansli i Örnsberg, Instrumentvägen 19.   Lägg  in det  i kalendern, och välkommen! Dokument Kallelse till årsmöte 2017 Förslag till dagordning