Scouternas höstdag 21 september

  Ta med familj och vänner och följ med scouterna till Älvsjöskogen. Vi bjuder på orientering, naturspår och lunch. Vi träffas kl 9 på Södra station (ingången från Rosenlundsgatan). Vi räknar med att vara tillbaka vid tre-tiden. Kommer ni ett Läs mer »

Fira midsommar med oss!

Mer scouting för fler! Fira ett härligt midsommar med oss, med femkamp och fika. Alla är välkomna. Var: Berggruvan (Södra Station) När: Söndag den nionde juni, 14:30 – 16:30   Och kl 17… …kan man segla på Riddarfjärden! Läs mer Läs mer »

Prova på segling med Södermalms scoutkår

Södermalms scoutkår anordnar en sommarsegling för barn, ungdomar och föräldrar som är intresserade av att vara med eller att bara testa på sjöscouting Välkomna! Tider: Söndag 9 juni och Torsdag 13 juni Adress: Skutskepparvägen 7, 117 33 Stockholm Kontakt till Läs mer »

Kom på Byggetdagen 12 maj!

Vad? Vi träffas för att ta hand om vår kära scoutstuga Bygget och ha det trevligt  tillsammans.   Vem?   Alla är välkomna! Ta gärna med en vän. Alla kan hjälpa till på sitt sätt. Desto fler vi är, desto roligare Läs mer »

Mia Lindskog utsedd till årets ungdomsledarstipendiat

Wow alltså! Vi är så otroligt glada för det Mia Lindskog gör. Och nu har hon utsetts till årets ungdomsledarstipendiat av Stockholms stad. Torsdagen den 11 april firades hon i Stockholms stadshus! Se här https://www.stockholm.se/-/Nyheter/Simma–Trana/Ungdomsledarstipendiater/   Lite foton på Mia Läs mer »

Välkommen på årsmöte 2019

Var med och bestäm på Södermalms scoutkårs årsmöte 10 februari 2019! Alla medlemmar är välkomna. Årsmötet är i första hand utformat för den som är 12 år och äldre. Är man yngre är man självklart välkommen men behöver kanske hjälp av en förälder eller Läs mer »

Fler kökshjältar behövs!

Dra mig baklänges! Nu är det dags för en av årets absoluta höjdpunkter! Kökschef Herman har mig och Anna L (mamma till två scouter) i sitt team hittills och vi behöver bli fler! Vi utlovar som alltid hårt och utvecklande Läs mer »

Anmälan scouterna höstdag

Följ med scouterna och nyanlända södermalmare på härlig höstutflykt. Den 6 oktober träffas vi kl 9.15 vid Slussens tunnelbana (där uppe, precis innanför spärrarna) och åker ut till Kanaanbadet för att prova att orientera, titta på naturen och ha det bra tillsammans. Läs mer »

Kom på midsommarfest 17 juni på Söder

    Vi avslutar scoutåret med midsommarfirande med alla scouter tillsammans med deras släktingar och vänner. Söndag 17 juni kl. 14-17 träffas vid i Bergsgruvan (lekparken vid Rosenludsgatan) Scouterna bjuder på fika. Ta gärna med blommor för att binda kransar. Läs mer »

Häng med en dag ut i Tyrestaskogen!

 Ta med familjen, kusiner, grannar och vänner och ha en härlig dag i skogen. Scouterna bjuder på mat, lekar och naturupplevelser. Ni som är med på fredagen kommer tillbaka till Gullmarsplan senast klockan 5. (Under fredagen bjuder scouterna tillsammans med Läs mer »