Seglingshajk för Sydväster och Sjöfåglar

Vi seglar eskader till Idskär i Mälaren och övernattar i tält.

Alla Sydväster och Sjöfåglar är välkomna på seglingshajk i två dagar den 3 till 4 september! Vi hoppas att så många som möjligt kan hänga med när vi nu rivstartar den korta höstsäsongen.

Det blir eskadersegling till klubb-ön Idskär som ligger nära Ekerö. Vi seglar de vanliga segelbåtarna (fajaker) plus ett antal till så att alla kan segla. Ledare åker i minst två följebåtar med packning och övrigt.

Samling på Heleneborgs båtklubb (HBK) på lördag den 3 sept kl. 8.00 med all utrustning och packning. Vi är åter samma plats på söndagen ca kl. 17.00 (beroende på vind och segling hem – vi uppdaterar facebooksidan ”Sjöscouterna Södermalm” för korrekt tid under eftermiddagen).

Kostnad 150 kr per deltagare, helst kontant nästa vecka eller vid hajken.

Ta med egen matsäck för lunch ombord på lördag inklusive dryck – i övrigt står arrangörerna för mat, utrustning, tält, mm.

Packa för heldagar på sjön och för övernattning i tält (ta med sovsäck och liggunderlag). Tänk på regnkläder, varma kläder och sovkläder, torra ombyten, badkläder, ficklampa, etc. Packa vattentätt i påsar. Det blir ingen vandring så gummistövlar funkar bra vid behov. Se även scouternas packlista på nätet.

Anmälan sker via mejl till alexamneus@yahoo.se eller kattimagndahl@gmail.com, senast söndag 28/8!

Här ligger Idskär: http://kartor.eniro.se/m/TUP2B

Packlista: http://sodermalm.scout.se/for-medlemmar/packlista/

Information om Idskär: http://sodermalm.scout.se/for-medlemmar/avdelningarna/batlivscouting/viktig-information-2015/